~AhlaN wa SaHLaN~

"HarDsHip aLways coMe to those wHo have tHe abiLity to enDure thEm. Just as tHe gooD qualiTies are tO be fOunD in tHe honouReD peOpLe. A minOr tHing miGht seeM GREAT in the eyes of a minor persOn. Just as a greaT thing seemS minor in tHe eyeS oF a GREAT person" -Salahuddin Al-Ayyubi-

Thursday, June 2, 2011

hari ni hari lahir mak :))

new day, new life, new story..

1.6.2011/10.29 pm
subhanallah, Allahuakbar!

akhirnya, Allah gerakkan hati untuk update ini blog. harapnya, update ini bukan ekadar melepas batuk ditangga.. (ahaa, sebelum ni da tulis2 tapi x post!grrr!!)

makcik dalam chatbox dah siap perli-perli bila mahu di'update' blog ni.eheh.. alfu syukran ye cik tirah sayang :))

Allah, tepat2 dengan tarikh hari ni rupanya!

mames, sanah helwah~

*psst; mames adalah gelaran tidak lansung kpd mak ^^,

mak lahir pada tahun 1964. dah 47 tahun kan..tapi, orang tu kata mak still muda lagi. yelah, masih muda jika dibandingkan dengan mak dia kot :D
tiba2 rindu kat mak la kan....


mak depan piramid dalam program ziarah mesir satu tika dahulu. i miss those precious time~

tiba sahaja ulangtahun sambutan hari lahir, mesti teringat mak yg lahirkan kita kan..
mesti mak rasa juga perasaan tu kan..
mesti mak teringat kat nenek kan..
tapi, nenek dah takde dah sekarang...
Allah, perasaan sebak tiba2 menerjah pulak..
tiba2 rindu nenek jugak!
(apsal post kali ni sentimental+emo nihh??)
takde lah..biasa lah tu kn?
erm, nenek dah lama tinggalkan kami.. tp, atok still tanya2 mana nenek..
zzzzz.. ni memang sentimental jarr!!

hari lahir ajid (sepupu) jatuh pada 30 ogos (kalau xsalah)..
nenek meninggal 29 ogos..
adakah sambutan tersebut merupakan satu kegembiraan atau satu kesedihan?
ajid perlu tabah! :))

tak tahu nak cerita ape pulak.
hmm, sepatutnya hajar kena belek buku sekarang nih.
exam just around the junction.

anyone, warn dis noti girl!!!

baiklah, nak inform utk exam seterusnyalah..

6.6; Anatomy Practical Exam
8.6; Histology Practical Exam
25.6; Physiology Written Exam

to be continued......

untuk exam praktikal nih, takkan dibuat di mabni gadid. [bangunan merah yang salu ditunjuk tu ;)]
tapi, akan berlaku di practical lab department masing-masing. dan akan berjumpa semula di mabni gadid ketika written exam nanti.

doakan naaa~~
:))

cik piah cakap, kita diciptakan bukan untuk jadi doktor @ ir. tapi untuk jadi hamba, yang Ulil Albab, mungkin :)
yang lain tu hanya tanggungjawab tambahan. so, utamakan yang utama.
anda bijak, anda mampu mengubahnya..inshaAllah!


jangan putus asa!jangan putus asa!
kita berjaya dengan rahmat Allah. kejar rahmat Allah. moga USAHA anda berhasil Siti Hajar Ahmad Azhar! :)

mak selalu cakap macam ni,
'mak faham mcm mana susahnya belajar medik nih. mak faham kesusahan yang aja rase. tp, mak yakin anak mak mampu buat (tacing tak ayat mak nih??adeih!)
kita ni tak ade ape2, kita hanya ada Allah je yang boleh bantu kita..(aiseymen, sebak dah)
dalam doa aja, minta saja pada Allah. ilmu Allah ni susah, minta Allah mudahkan aja untuk terima ilmu Dia yeh..'

tu lah dia..dah tacing sungguh nih.. mak2~
tu belum dengar lagi tazkirah daripada abah..Allah, nak balik malaysia! *tiba2*
dan terfikir juga, mampukah aku jadi ibu sebaik mak satu hari nanti...??


Allahua3lam..

pssst; telinga orang yg bercakap lebih dekat daripada orang yang mendengar..[anggaplah ana ni tengah bercakap yea..;)]


*muktamar PAS!!kepimpinan baru bakal mengambil alih Putrajaya. nantikan!
sila update di laman kegemaran semua. link ini!

** macam mana nak sumbat muzik dalam blog ni eh?
[kagum dengan lagu 'untukmu palestin' dalam blog seorang kawan ni]
so, nak letak jugak!ehe..

*** bulan rejab masuk hari Jumaat nih! jom puasa nak?jom3!
bila kita puasa, senang nak belajar. kajian saintifik nihh.. sebabnya, bila kita puasa, kita dah set dalam minda kita yang takde food intake. so, takkan terfikir untuk makan. so, banyaklah masa untuk setadi. lagi2 dalam fatrah exam nih..selamat mencuba!!

****rupa-rupanya, notakukukaki lebih berjela dari post sebenar. lepas ni, post notakukukaki je lah...

*****piah, xyah la bace blog ana...bosan la enti nih.iluvu! :P

assalam...

5 comments:

Kina said...

selamat hari jadi hajar's angel :D semoga sentiasa dlm rahmatNya :)
Mak adalah kurniaan terindah :D

siti-situ-sana-sini said...

kina, dat's soo sweet. syukran dear!
btol, jgn siakan kurniaan yg satu nih ;)

analisiszikri said...

selamat ulangthn jugaklah kat buah hati kak aja..hii

NidzamYatimiRamli said...

selamat hari lahir cikgu Norepah~ semoga sentiasa bersemangat memanusiakan manusia....

exam ja? semoga selamat lah semuanya

siti-situ-sana-sini said...

anis;
terima kasih hanis zikri, kata buah hati kak aja >.<

nizam;
mak, guru yang bukan sekadar mengajar, malah mendidik. bangga mempunyai mak! ehe..

doakn yang terbaik zamm!cuak!