~AhlaN wa SaHLaN~

"HarDsHip aLways coMe to those wHo have tHe abiLity to enDure thEm. Just as tHe gooD qualiTies are tO be fOunD in tHe honouReD peOpLe. A minOr tHing miGht seeM GREAT in the eyes of a minor persOn. Just as a greaT thing seemS minor in tHe eyeS oF a GREAT person" -Salahuddin Al-Ayyubi-

Tuesday, March 31, 2009

..nape orang tak caye kt aku??..

assalamualaikum w.b.t

ni cter waktu aku darjah 3.waktu tu bln 8, n ktorg 1 family on d way g perak.abah kte, office abah buat family day..so, ktorg ikut je la.aku ingt lg, tym tu keta perdana ada lagi(aku ske naik keta tu)..
ble da smpi kt 1 tmpt ni, aku ckp kt abah aku sakit perut. .tp, x sakit sngt la..abah suro aku tahan dlu.mse tu, aku pandang luar tingkap, de tokong cina kt bukit..org perak taw kot..so, stiap kali lalu situ, msti aku ingt yg aku penah sakit perut kt situ..heee~~

akhirnye, petang ktorg smpi kt hotel.mcm2 ubat abah n mak suro aku telan.tp, still sme juga..at last, malam tu abah ajak ktorg balik umah..sbb kesian tgk aku kot...hehe.ble smpi s.alam,abah antar sume balik n bwk aku g selangor medical centre(skrg kpj mende ntah).register kt emergency..tym tu da tengah mlm likat da..aku pun x ingt pukul bape..

smpi turn aku, doktor suro aku baring atas katil.mse tu still kuat ag. x nangis.haha.doktor tu picit2 perut aku..adoiii..sakit le..ingt play-doh pe..doktor tu plak cm x caye je aku sakit..doktor tny bahagian mne yg sakit,aku jwb sume bahagian..ye la, tym tu kecik ag.then, doktor sahkn aku kne appendix.tym tu aku x phm lnsung..last2 yg aku tau aku kne bedah.

sblm msuk dlm bilik bedah, aku rse cm aku nk mati pasni..meraung2 aku kt abah..tw x pe abah kte kt aku..abah suro aku pilih samada lps operation ni nk g kelantan o terengganu(mmg sblm ni pun aku salu ajak abah g tmpt tu)..hehe..bole plak abah tny cmtu..aku pe lg, aku kte aku nk g kelantan..haha..tp,still crying tu.n aku suro mak dtg..

skrg aku x de appendix.doktor kte aku nye appendix kotor kot..klu x silap..ske makan pedas..da la kecik ag..nk di jadikn cter, aku pon kne dok kt wad4 hari..besh gak dok wad ni, wak + acik + paman2 aku dtg, dorg sume bg duet..haha.nenek pon sme...

dah abes 4 ari, aku blek umah n terserempak ngn kwn aku, amir arshad...cesss,bole plak die x caye aku masuk wad..die kate aku tipu..nak je aku keja die tym tu..nsb bek, aku bek =p...dah 2 ari dok umah, aku pon g skola.dlu skola hicom, aku klas 3 cekap.guru kelas cgu sofiah neh(waa,,ingt ag la!!)..bole plak cgu pun x caye kt aku..ye la tym tu aku x bg ag surat mc dr doktor..ble aku bg kt cgu, bru die caye..n siap nk tgk parut aku..haha..kenangan tym kcik...haaa...

xde reason pon tittle kt atas tu...n utk pengetahuan, abh pun bwk la ktorg g kelantan wktu cuti akhir thn..waaa,beshnye..ktorg g pantai cahaya bulan(ke pantai cinta berahi ek???)..sonok2!!
amir arshad tu plak still x caye kt aku..lantak ko la.asalkan aku dpt pe yg aku nak..heee~~
kwn2 aku pun mcm excited dgr cter aku kne bedah..haha..budak-budak2!!

1 comment:

Athirah said...

4 ur info..
pantai cahaya berahi..tu nama lama ..
da lama tukar jadi pantai cahaya bulan,PCB

daripada..dak kelate..ehehe