~AhlaN wa SaHLaN~

"HarDsHip aLways coMe to those wHo have tHe abiLity to enDure thEm. Just as tHe gooD qualiTies are tO be fOunD in tHe honouReD peOpLe. A minOr tHing miGht seeM GREAT in the eyes of a minor persOn. Just as a greaT thing seemS minor in tHe eyeS oF a GREAT person" -Salahuddin Al-Ayyubi-

Friday, December 18, 2009

kami ade perasaan jugak!!

new day, new life, new story..

Salamualaik..

Maybe dis post kindda ‘feeling expression’ post..

Bismillah…

Khas untuk sape2 yg sesuai,

First of all, nk mntk maaf dulu la kalau sblm ni kami mmg ada bnyk wat salah kt korg sume..yg obvious, korg kne tggu kami yg mmg salu lmbat ni untuk balik same2..mmg da diakui, kami lambat..da nama pon ‘kami’ en..ade la sket2 masalah..hm, bkn tu yg sbnrnye, saya nk cter kt sini..

Kami rase, smalam tu mmg da tahap max kami sabar dgn korg..aish, ntahla..x tw nk express cne..klu saya, saya mmg x reti nak ngamok dgn org..dgn adik sendiri bole la..tapi, saya kesian dgn kwn2 saya..dorg susa payah urus itu ini…saya rase korg mmg spoiler.pe masalah sbnrnye??

Ok, kte tgk..kami urus ana****,kami dah ajak korg..korg x nk join sbb payment???saya rse, bagi pihak korg dah xde masalah pasal duit..kn kte bnyk duit, compare dgn dak MOU..kami pon dapat salah info dr senior..bkn setiap branch tu L.E 350..tp L.E 350/semester.so, total up, L.E 700 la per year..not bad kn??drpd L.E 350 per branch..ktorg pon buntu nk korek duit kt mane..hu…tp sbb kte nak blaja kan, xpe la..drpd kte blanje duet tu kt tmpat len..ari tu, tutor tu da siap bwk buku untuk korg..tp korg x tunjuk muka pon..tym kwn saya kol, korg baru nak tnya antara satu sama;nak join ke x…ya Allah sian kwn saya tw…dy deal bkn dgn org melayu tw!!dy deal dgn org arab..ble tw perangai korg cmni..malu kami dgn tutor tu…

At last, tutor tu simpulkan ape…just ignore them..the b*** are not concerntrate..let them be…

Hmm, ktorg pon ikut je la tutor tu…jd, kalau korg nak join lagi LEPAS NI..ckp sndri dgn tutor tu…

Haaa, yang ni lagi la geram..semalam,sape yg kate kami baru bgtw korg pasal kelas bi***** tu???saya rase saya da bgtw antara korg dr last week lagi…saya sedihla korg ckp cmtu..eh, ktorg bertanggung jawab tw dgn ape yg ktorg buat..saya tw, kte sume bkn faham 100% dalam muhadarah..tipu la kalau korg paham sume.hm, mungkin tahap kefahaman korg lebih sikit dari kami..sbb tu kami cari jugak kelas ni..kalau kami PENTINGKAN DIRI, kami xkan bgtw korg satu info pon tw…kte nak same2 success kan…

Lgi skali, kesian kat kwn saya yg deal lagi dgn tutor tu…lagipon, kami kena cukupkan 15 org..kalau x, tutor tu xnak stat mengajar..hu..kami bole je cari org lain.tp dah korg yg paling hampir dgn kami..so, kami ajak la korg…tp, response korg cmtu plak..kejap nak, kejap xnak..ya Allah, saya pon geram cmtu…yg paling jeleh, yg cakap; penatla,nak tidur..saudare,bkn awak sorg je yg penat, kte pergi kelas yg same,blaja bnde yg same, naik bas yang same, awak jalan, kami pon jalan..sabar3!!yang lain pulak, ble kami tnya, x toleh pon kan..hina sangat ke kami ni..tolongla respond!

Waktu antara korg bgtw pasal kelas ph********,ade ke kami wat perangai cm korg??bg keputusan kejap nak, kejap xnak..???cakap mahal o bagai2???n dak MOU siap join lagi…nak ke kami tibe2 wat keputusan kami x nak join dgan tutor dr Azhar tu??sbb kami pon sbnrnye dah ade tutor untuk ajar bnde yg same??mcm mane korg rase, tu la yg kami rase dgn perangai korg ..tu pon kalau kami wat keputusan cmtu…huu..

Saya tau perbezaan antara kte..korg mmg xde perasaan..penat je kami rase sakit hati, benci, menyampah kt korg..tp, tolongla concern perasaan kami ni..jangan pentingkan diri sangat, jgn EGO sngat..saya kesian dkt kwn skola saya tu..dy da la x duduk kat imarah ni..dy plak yg kne deal dgn kami pasal korg…ape yg korg risau sangat kalau cakap dgn kami..jgn risaula..kte bkn bincang pasal hati dan perasaan pon..kte bncang pasal belajar je kan…x lebih x kurang..klau terlebih, kami sedia ditegur,tp dgn hikmah dan berakhlak la…

Tolongla..ye, kte masih baru kat sini…mmg x matang pon lagi..tp bkn sbb tu kte nak ruin everything…saya just harap muamalah antara kte x mcm org ckap dgan pasir, kereta, bas, kerusi, bla3..kte blaja same2 jadi matang n bertanggungjawab..

Mintak maaf skali lagi…salam maal hijrah..moga tahun ni lebih baik dari tahun semalam..

wallahua’lam..


4 comments:

FuadShahLim said...

hmm..sabar la ea hajar..manusia berbagai ragam..Allah menciptakan manusia berbagai2 supaya kamu saling mengenali..yg buruk d'tggalkn..yg baek d'ambil..apa2 pn..Allah bersama org2 yg bersabar..

siti-situ-sana-sini said...

idup x selalu indah

Kavkaz said...

sabar kak sabar...ktrg dk2 mou mmg paham sgt ngn keadaan akak2 sume...

Aku tEtaP aKu said...

ehem....haha..