~AhlaN wa SaHLaN~

"HarDsHip aLways coMe to those wHo have tHe abiLity to enDure thEm. Just as tHe gooD qualiTies are tO be fOunD in tHe honouReD peOpLe. A minOr tHing miGht seeM GREAT in the eyes of a minor persOn. Just as a greaT thing seemS minor in tHe eyeS oF a GREAT person" -Salahuddin Al-Ayyubi-

Friday, April 17, 2009

i've got penang matriculation college..haha

new day, new life, new story..


Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,
Kementerian Pelajaran Malaysia.
Nama: SITI HAJAR BINTI AHMAD AZHAR
No Kad Pengenalan: 910918106574
Program Pengajian : PROGRAM SATU TAHUN
Kursus: M001-SAINS
Nama kolej: 13-KOLEJ MATRIKULASI P.PINANG (KMPP)
Tarikh Mendaftar: 11 MEI 2009


salam..just wannna share with all of you out there..hehe.sy dpt penang???wahh..erm, ni baru cek untuk matriks.belum lagi upu..ada sesiapa yg same ka?kita jumpa di sana ye..=P..kwn2 yg lain, iffah roslan n idayu dpt pahang..shahira dzul n izzah halim dpt melaka..diba husna dpt johor..yeah, syaq n sopek dpt penang gak..haha
aish, terase lwk plak la..dh nk masuk matriks da??so, pasni kalau aku pergi sana, mak abah travel ke utara la pulak ek.xde la asyik ke pahang je..
erm, cter pasal matrik penang, aku dah pernah pergi ke sana..well,lawatan sekolah(yolah tue!!).erm, waktu tu cuti pertengahan tahun 2008..pergi ke pulau mutiara tu untuk menemankan kakak saudara aku yg ditugaskan membuat tesis di sana..dan, kebetulan rakan sekumpulannya tu mantan pelajar matriks penang..yup, abg zaid(pointer 4.0 tue..).so, dptla melawat sekitar kolej tu..not bad, try again la..haha..nice scenery, sebelum masuk ke kawasan kolej, mata kita akan dijamu dengan permandangan tapak2 sawah padi..seriusly, kalau nak kerja part-time pon bole kot..n ada tasik buatan..well, bolehla kita berkayak ek.x pon water confidence..refresh blek silibus PLKN.hehe..
erm, yg paling smart (means, yg paling aku suka) library dia kot..jika ditakdirkan aku ke sana, aku nk dok je dlm library selagi x masuk kelas..(rajen gekss aku ni)..kolej kediaman die pon juz nice..erm, kalau x silap ada kolej kediaman fatimah az-zahrah??yang pasti, dia guna nama pahlawan n serikandi islam.kolej kediaman siti hajar ada gak kot..haha..penghasan..
tp, setahu aku, dok matriks ni,xde DM.mcm ita cakapla(hoho..luckily,i have an experienced sissy)..makan guna duit sendiri..adoyai, dahla aku makan banyak..kena jimatla nampaknye..xpon, puasa tiap2 hari..wakaka..insyaAllah..tp, yg x beshnye surau dia kot.x besar macam surau kat matriks ita..xde kubah besar..n tersorok plak tue..adakah aku cerewet??dats not a big deal
abg zaid kata,die kata la..matriks penang ni termasuk dalam top ranking the best matriks college.erm, aku pon x sure akan kesahihannya.belum cuba belum taw ek..kita yang mencorakkannye..wah..
haizz.izyan, didi, nadia dapat kat mana pulak ek..kan best kalau kami berempat dapat dalam satu tempat belajar yang sama..huhu..

ape2 pun, aku nak tunggu tawaran lain seperti upu, jais n medicmesir...manalah tahu, rezeki aku kat tempat lain lagi baik..yg penting ,aku tetap nak wat medic.jadi doktor islam yang berjaya dn terbaik sepanjang zaman..ameeenn..upu 1/5 nanti ek..wsalam

9 comments:

nextGEN said...

adoyai..penang kew??ape klas..
xbesh a..gi a perak ke,kelantan ke..hehe

Athirah said...

hmm,
sibuk je la nextgen nih..

yeay,
kita dapat pahang ..
daku terpaksa menerima seadanya ..
huuu

..~mE sTarLigHT~.. said...

hik3..nextgen
u dpt penang gk en...
lg la xde klas
well,penang..selang 1 ngri je ngn perak..n sebelah kelantan..
ok gk la tu..=p

tira,
sme mtrx ngn kakak kte...
besh3..
keliling utan
tiap ari bole wat jungle trekking..hua3
try waffle kt sne..adek kte sukak gilak.

dEe-Nie said...

hahaha hajar!! tahniah dpt penang. aku dpt n9 la. BEST GEUKK!!! apa2pon aku nak tggu medicmesir gak. hmm.

..~mE sTarLigHT~.. said...

ouh.
deenie dpt n9?
thniah2!!haha
thniah utk pe ek??
hua3!!
klu gi, bole la berjumpa ngn balqis..hoho
ati2 akak tu garang..haha

khaliesahkamal said...

ai aja...excited nmpk!hehe...
smoge aja terus sukses d mne2 pn aja berada.

jap..nextgen 2 amar adam ke?haha..

..~mE sTarLigHT~.. said...

liesah ke tu??heeee
nk fly gi middle east..waaaa
x excited pon..
sje je..hehe
tanx ek!!

liesah try la tny sape nextgen tu..
kte seganla..

Athirah said...

uhuks..
segan-segan lak si hajar ni..
lala~

..~mE sTarLigHT~.. said...

tirah...nk kena sekeh pale ke??ke nk makan kasut ni??haha..ayat sape la ni