~AhlaN wa SaHLaN~

"HarDsHip aLways coMe to those wHo have tHe abiLity to enDure thEm. Just as tHe gooD qualiTies are tO be fOunD in tHe honouReD peOpLe. A minOr tHing miGht seeM GREAT in the eyes of a minor persOn. Just as a greaT thing seemS minor in tHe eyeS oF a GREAT person" -Salahuddin Al-Ayyubi-

Friday, February 12, 2010

winter break season 1

new day, new life, new story..
*versi tak de ustaz or anyone kacau..

salamualaik...

wahaha...setelah sekian sekian sekian lama blog usang ini ditinggalkan,bagai tidak bertuan.akhirnya, tuannya kini kembali; 'aku tak ada niat untuk tak nak update blog..aku nmpk kwn2 tak kesa la kt malaysia nun jauh di sana atau pun kawan2 yg berada di sekitar mesir ardul kinanah sangat bergiat aktif menulis perkembangan diri masing2..alasan utama,kerap dan dah-bosan-didengar ialah,sory dear frenzz, aku mmg xde mase..plus kelengkapan yg tidak lengkap di sini...'


firstly, the latest info yg patut korg tw..heh..pika da balik malaysia tercinta..try contact dia n tanya kenapa dia balik..yg pasti bukan sebab homesick laaaa~~
n aku sebagai roomate dia (assobiah sambest..hua3) agak bersedih sikitla...terase kot ukhuwah sejak duduk kat sini...


dan yang paling penting jugak, aku da abes exam..mid year exam=imtihan nisfu sanah...berbaloi ke aku exam dgn soalan2 yg seciput tu..ahahaaa..wallahua'lam..lepas ni ready untuk final exam pulak..yang betul2 kena struggle sampai dakwat pen yang terakhir..
actually, aku still tak dapat nk cari cara belajar aku...rungsing3!!



ahh..aku tak akan berputus asa...Allah dah bagi aku peluang,takkan aku nak sia-siakan je kn???
jgn berputus asa dengan rahmat Allah..kn?kn?kn?

dan yang agak penting jugak...
korang seronok (plus aku kowt) tengok ade la sahabat kita tu da pergi ahram naik unta kn, aku pon tak boleh kalah dgn dia..hahahah..proud to say, aku da pergi alex (tenang tenang si alex = nama manje)
so, fair and square..ceh, macam ape je...
aku sangat2 happy dapat pergi sana.lagi2 mmg betul2 after exam yang sangat men'tension'kan..


PLUS...

sungguh agung ciptaanMU ya Allah..
kerdilnya kami sebagai hambaMU..

lukisanMU menenangkan jiwa,
warna-warniMU penyeri kehidupan,
desiran ombak yang memukul pantai umpama lagu2 yang mengasyikkan,
deru angin yang tidak bertepian membelai-belai wajah....
ahh...tiada yang dapat menandingiMU..




+diba pon join..


+dapat jumpa fatin atiqah (dia yg bawak ktorg jaulah kt alex tu, pakej cuti yang lengkap dan terbaik!!)


+ dapat makan seafood setelah sekian lame tak jumpe gambari (udang) dan supbidh (sotong)


+main basikal weyhh!!aku naik basikal yag ade 2 seat tu..hehe..jln2 tepi pantai...
terserempak dgn org putih ni...dia kata aku naughty..hik3



+makan hadhramaut (kt kaherah x pandang pon); u know wat, nasi dia kena share 10 org makan kot...aku makan mmg x abes...


+kami masuk the biggest library in africa (kalau x silap la...)


+pergi Qait bay...ala yang ada dalam Ketika Cinta Bertasbih tu...(pssstt..siap posing mcm org dalam cerita tu..hua3!ridicilous but epi..epi..epi..)


+naik bot atas laut (3 geneh per head for half an hour)
worth sangat3!


+aku men laut!!!!!!the best moment kot kt egypt ni..cume x dapek nak mandi..laut mediterranean skrg ni sangat sejuk!!tunggu la musim panas nanti...gai2!!




insyaAllah, ada rezeki cuti lepas final nanti kita pergi lagi ye...


dan paling penting kot...aku gi ma'arod kutub al a'lami..(kat malaysia pon antarabangsa jugak ek??)
mmg joli abes la dgan diba...dari pagi sampai petang...lalala~~
duit pon beshh3!!!haha


wallahua'lam
miss you!!!

8 comments:

Athirah said...

salam..

i like ur blog ..
so much..because we are doing this together.. build this blog, paint the wall and draw the wallpaper

so, please dont worry ..
if the world is not reading ur blog..
i do..

have a happy day..
May Allah Bless

dEe-Nie said...

huhuhu...

hajar... nk bg org jeles ek.. x pe2... alex..!!! here i comess!!! tpi sblum tu kne pegi sinai dlu.. *kunun nak jumpe salji kt mesir* hahahahaha.

siti-situ-sana-sini said...

>tira
tanx so much dear
u make me misss u soooo muchxx!!!

>deenie
sang musin sejuk da nk bye bye
si musim panas cakap hai hai..
mne de da salji kt sinai nun tu...
xpe2..gud trial..

tepianmuara said...

syria brlmbak salji..
aritu le..

aku da stat sem br nh..
n br nk mule ngadap bku2 tbal..
tlg doakn la ye knk2 kat jordan nh,

lalala

dEe-Nie said...

itu la hajar.. da nak abis da msim sjuk.. hmm...

anip, ko gi syria eh? best giler.

haaa.. wish all da best r sem bru ni... insya Allah boleh nye.. ko hebat! huhu~

siti-situ-sana-sini said...

pasni kte gi syria plak..
lepaskn gian nk men snow bg yg berkenaan..

best of luck utk sem baru...
robbuna maak

aMiR LaLoQ : said...

syria byk awek cun oh..org kate la..ak tataw.haha weyh hjr lib kat alex 2 one of the most updated n trcaggih kat dunia aw..

corn_ena said...

aja!!
seronok nya korang!!