~AhlaN wa SaHLaN~

"HarDsHip aLways coMe to those wHo have tHe abiLity to enDure thEm. Just as tHe gooD qualiTies are tO be fOunD in tHe honouReD peOpLe. A minOr tHing miGht seeM GREAT in the eyes of a minor persOn. Just as a greaT thing seemS minor in tHe eyeS oF a GREAT person" -Salahuddin Al-Ayyubi-

Friday, December 3, 2010

Hand-made Bomb!

new day, new life, new story..

'in Gaza, the first bomb they made is a hand-made bomb. they made the bomb from the glucose-source in their house. dont u know, glucose can explode?' kata docAiman kami semalam dalam kelas biochem. subhanallah. teruja dengar!

'save Gaza' protest in Canberra.

hebat ciptaan Allah ni. satu ilmu berharga yang ana dapat semalam.

kenapa Allah tak hasilkan tenaga secara sekaligus dalam badan kita?

samalah yang diaplikasikan oleh pejuang-pejuang Gaza tu.. rupa2nya, Allah dah turunkan ilham kat mereka dulu, baru ana belajar benda ni..masya Allah~

docAiman kata, energy which is the last product of glucose must be produced gradually as it is produced in the cell. or otherwise, the cell itself will explode. mesyi?

oh2. kite baru tahu..

haa, itulah biochemistry yang sangat memeningkan kepala otak student2. ok, ana rase ana sorang je yang rase tu. ye lah, sahabat-sahabat lain semua dah power gile2 dengan segala formula dan nama-nama enzym yang ada dalam buku teks dan nota docAiman tu..Allah~

Robbuna yusahhil~

i love biochem!!!

mari doakan saudara-saudara kita disana~
*syahid tujuan utama. inshaAllah

dan kita disini, terus thabat dalam perjuangan! aku dan juga kalian ^^,

Allahua3lam

3 comments:

Noor Faradzela Binti Mohamad said...

setuju sgt2.
biochem subjek kering.
kena hafal sebijik2 :)

gud luck!

aeisyulillah said...

I had a glimpse in biochem before. and I had decided that is so not my major. haha.

Raihana Nazri said...

aku baru nak lari dr biochem awal sem dulu. ceh, skali tahu kena blajar sampai akhir hayat weyh.

di mana harusku tanamkan minatkuu??

tips sket!