~AhlaN wa SaHLaN~

"HarDsHip aLways coMe to those wHo have tHe abiLity to enDure thEm. Just as tHe gooD qualiTies are tO be fOunD in tHe honouReD peOpLe. A minOr tHing miGht seeM GREAT in the eyes of a minor persOn. Just as a greaT thing seemS minor in tHe eyeS oF a GREAT person" -Salahuddin Al-Ayyubi-

Tuesday, December 7, 2010

merekalah nafas saya..

new day, new life, new story..

tarikkk nafassss...... lepassss~

alhamdulillah. dalam dunia ni, Allah takkan pernah biarkan kita keseorangan kan? kita je yang selalu touching lebih bila terasa 'down' atau dihadapi macam2 masalah. haihh.. lumrah kan...
sampai satu stage nanti, bila putaran hidup kita berubah...
lagi, bila kite duduk jauh dr famili, ape lah yang kita ada selain dari kawan. terharu kan? Allah letakkan kita bersama kawan2 supaya kita tak berseorangan dalam menghadapi liku2 kehidupan di atas bumi asing. seorang mak cik ni pernah kata,

'jagalah dia elok2 ye. makcik harap, kawan2 kat sekeliling jadi pengganti keluarga kt malaysia ni..'

pergghhh, sebak jugak la dada ni bile dengar mak cik tu ckp mcm tu.

dan lagi terharuuuu, bila kawan2 ni yang jadi tunjang semangat dalam dunia dakwah dan tarbiah. kawan2, panjang lagi perjalanan kita nihh. haaa, tiba2 nak nyanyi lagu sahabat. (touching lebih ni...huuu~)

act, just nak expresskan appreciation je pd kawan2 yang sama2 berjuang kt mesir ni. tp, still tak pandai nak hargai dorang. kesian. hanya Allah je yang tahu betapa sayangnya kita pd dorg kan? moga Doa Rabitah jadi misi dan visi dalam kembara ukhuwah ini. ameen ya Rabb~

ingat, salah satu nikmat yang Allah bagi pada kita adalah nikmat bersahabat. lagi2, bila Allah rezekikan kita bersahabat dengan orang2 soleh. alhamdulillah~

safi, ain, ilia, izzah, nadiah, fathiah, fahim, fareha, syafiqah,yati...(cukup 10 tak??hee) tanx A LOT my dearest frenzz..dah banyak yang kita lalui bersama kan? moga jadikan kita lebih matang!

adibah husna, i miss u more~ (wekk2)

kawan2 sambest, x terlafaz rasa rindu pada kalian! Allah~~

didi, nadia, izyan.. haihh, Allah~

ok. post ni agak touching-ngade2. hee.



and now, i believe with the saying, 'u have great friendsss!' tanx, i trust u on dis.

Alhamdulillah. terima kasih Allah.





2 comments:

safiOmar said...

tasing la aja ni.
papepon,
lebiu more!

Raihana Nazri said...

Woho.

Macho la nama safi~~

Haha.igtkan sape la safi(bajet knal sume)

Pasni nak test la..