~AhlaN wa SaHLaN~

"HarDsHip aLways coMe to those wHo have tHe abiLity to enDure thEm. Just as tHe gooD qualiTies are tO be fOunD in tHe honouReD peOpLe. A minOr tHing miGht seeM GREAT in the eyes of a minor persOn. Just as a greaT thing seemS minor in tHe eyeS oF a GREAT person" -Salahuddin Al-Ayyubi-

Thursday, July 2, 2009

boys' veRSion 5 aL-JabAr 08

new day, new life, new story..

Salammmzz

Kali ni, kira cerita pasal kanak-kanak laki pula ek..sori la guys, aku x knal sangat korg ni..so, aku cter berdasarkan perspektif seorang siti hajar la ye…

haha.nerD+skEmz nye dak laki 5 jabar

DARI DEPAN

Bahagian tengah, ahmed nasrul asyraf

Ni dia oghe klate kito..nas ni,jd selangorian dah lame dah tp, loghat klate die saaaaangatla pekat.no doubt!!nas rajen angkat tangan n tanya cikgu dalam klas esp bio, chem n adm3..nas, jugak seorang KD..die sangat eager nk jadi doktor..moga impian die tercapai, insyaAllah..

Sebelah nas, Muhammad hidayat
Tukang jaga mikrofon dan dewan..heh.kat kelas, die la paling rajin tido.(mcmla aku x tdo.hak..)besela, die ni pon aktif kawad gak..anak tentera.tgk muke die pon dah tw die ni bakal tentera.cme, dayat ni anak manje..hak3.lalala~

Belakang dayat, Muhammad asyraf
a.k.a ACOP.bendahari kelas ktorg gk..utk laki.die nip nah wat kes tym f4.tp,senyap2 sudey..kununnye nk lantik die jd ketua kelas..haha, x ckup kelayakan daa~~acop wakil skola dalam marhaban..huish, sore die sedap syeikh!!klu tadarus lg sedap, lemak berkrim..hm, bernasyid apatah lagi..bak buluh perindu..(ayat aku mmg power)

Sebelah acop, ahmad imani
The tough guy is here..skali pandang, imani ni mmg cover macho.tp, x leh nk dinafikan, die ni agak segak.indon mali..tahun ni die sangat struggle.ye la, anak murid kesayangan teacher rosnida.salu chemist, die la yg skor..x bley bla la..pndai die amek ati ckgu.die ni pon KD gak la klu x silap aku..haa, lg satu imani mmg pandai meng’ayat’ org..

Belakang imani, Muhammad fidhaus
a.k.a fidod.pengerusi koop.skali pandang, lansong x nmpk berkaliber..haha.tp, die wat keje cekap tw.haha.suro je die bukak koop, msti die bukak..sbb kdg2 kunci koop die yg pegang.hee.die ske buat lawak ‘pandai’..smpaikan org nk marah die pon x jadi nk marah..haizz.KD gak ni..

sebelah fidod, izzudin
a.k.a udin.pendiam+pemalu+blush facer+sopan santun..haha.xleh nk komen lbey la..udin ni baik..klu org mntk kerjasama, die x ragu2 nk bg..heh..KD aspura.kooper gak..jrg la dgr sore die dlm kelas..

BALIK KE DEPAN
DEPAN MEJA GURU

Sebelah kanan dayat,syed abdul muiz
Ni lagi sorang badut dalam kelas ktorg..die bkn ske buat lawak, tp, bg aku, segala yag die buat atau perkatakan agak melucukan..die ni nmpk cm kalut sket la…haha.ketua keceriaan kelas..pd nama je..lalala~~lg sorg KD dlm kelas ni..

Sebelah muiz, muhammad termidzi
a.k.a eg a.k.a ketua kelas 5 jabar.kdg2 nmpk die jalankan tugas.kdg2 geram gak bile die buat dek je bile cikgu lmbat masuk..tp, termidzi ni ok lg la..bole dibwk berbincang..salu gk kne ‘marah’/tegor ngn mai..heh

belakang termidzi, lokman hakim
dari f2 aku kelas ngn die..ooh,tidak2!!tym f3, die klas len.lokman ni pon spesies yg senyap dalam kelas.ske wat hal sndr.die ni dak redax..hmm, klu bukan faez o hajar, die la yg masuk kelas lambat..ntah pe ntah yg die buat..yg sure, klu bab2 grafik o computer, bg je kt die..dalam seminit da settle (menipu la tu..haha)..KD lagi!!

sebelah lokman, Muhammad nazrien
pengawas gak ni.x tw ape motif dak2 laki panggil die ‘burong’..die pon nmpk cm pasrah je dgn panggilan plek tu..maybe die sbb nama tmpt tinggal die kot;sungai burong(klu x silap la)die x berubah dr dulu smpi kt klas 5 jabar,pendiam je..no3.x banyak mulut.tp, kuat gelak gak dak sorg nih..

belakang nazrien, Muhammad fitri
hehehe..fit oo fit..sian la weyh.die didiskriminasikan oleh kaum adam kelas ni.nakal sungguh kwn2 die!!fit dok sorg2 je..sume org ade pair.x tw la nape.fit ni seorang BADAR.bg aku, die ni just nice, ok la..cme, dak laki je..xtw la pe mslh dorg nih..a quiet struggle person.bile xde kwn kt sebelah so, keje die study je la..xde borak2

belakang fit, abdul rasyid
heh..rasyid ni jenis yang lawak2 comel.klu ckp ngn orang, xpandang muka lansung..resah gelisah dalam control macho gak nye..tp, mulut die ni laju gk tw..haha.zass~~pedih2!!dan jugak ketua kebersihan kelas ktorg..haaa,ktorg suro wat jadul bertugas, sampai sekarang x siap2!!rasyid2!!die salu tegor aku klu aku gi amek buku kt loker..huu, ade je bnde yg x btul..KD gk nih

sebelah rasyid, Muhammad hafiz
a.k.a delek.haaa, rahsie terbesar, dgr cter, delek ske ain aqilah..btol ke??haha.die pelek,ske wat keje sendiri..n kdg2 ske masuk campor hal org gak..pelek kan??haha.x leh nk komen lbey la..tmpt duduk jauh..heh.hnya ain saje yg mengerti..



***************



Kawan2, ape yang didescribe ni (boys and girls), harapnye antum x amik hati ye..tbe2 je perasaan rindu kt korg menyelinap dalam sanubari ni.heh.seriusly, x tw nk wat cmne nk tebus kerinduan nih.kadang2 rse rugi pon ade bile mase yg ade tahun lepas x digunakan dengan sebaiknye..

xkesahla berapa banyak kita achieve dalam SPM..tu hanya atas kertas, Allah saje yang mampu bayar usaha kita selama ni..dan juga, kenangan kita bersama..yang manis, masin, pahit, tawar, masam…tu la perkara yang x boleh dibeli oleh sape2 pon..

bile tym gadoh tu, satu kelas boikot antara satu same lain..haha..mcm budak kecik pon ade.naseb baik ustazah x tw..tp, yang paling indah, bile kita gelak, kita gelak same2, kita raikan same2..tu yang ade galang gantinye tu..~~

aku ni xde la bek sangat dalam kelas.bersyukur diletakkan dalam kelas yg “besh’ cm 5 jabar..haha.jadi sebahagian daripada korang pon aku da gembira..aku tw, aku x banyak menyumbang dalam kelas, mungkin tu kelemahan dalam diri aku..tp, satu je aku nk bgtw korg..

yang..
.
.
.
.
.
.
.
.

aku sayang dan rindu sangat2 kat korang sume..


termasuk sume cikgu yang bertungkus lumus ajar kita..daripada xtw kepada lebih tahu..

Allahua’lam..

Jika aku dikurniakan kudrat,akan kuagihkan dunia ini beserta isinya kepada kalian semua sebagai tanda terima kasih dan kasih sayang aku pada korg sume…

Huu,

Aiyok..emo daaa~~

Sekian saje..wassalam
Moga kita berjumpa lagi.



P/s-maaf la.xde gambar dak laki la..kan besh kalau ade gambar kelas..tp xde la..sori ye..

7 comments:

khaliesahkamal said...

aja..next!!
my class plak..

siti-situ-sana-sini said...

ape itu??
request yg x dipahami..
lalala~~

nway, liesah
kte knal apart of the member from ur klas..
not them all

.:~nawzahs~:. said...

nazrieen tu burong sbb umah dye kt sg burong

tym bce part imani ak gelak sket

tym bce part delek 2 ak tegelak besau
huahuha

siti-situ-sana-sini said...

>shazwan
heh..
gelak itu melegakan..

dEe-Nie said...

utk fit no comment. aku pon slalu mrh n gaduh dgn dia. geram! geram! lg2 tyme klas 4 frbi dlu.. dok sblh dia, tiap2 ari aku mrh. haha. sian dia.. hmm.. tp tu smua cter lme.. rindu r kan dgn sambest.. nk jd form 5 blik.. abadan abada!

SyAKir uZaiR said...

hahaha
lwak tol la..
delek..delek..

bce fit nye pon bes jgk..
ak terbyg mcm mnela die kat DQ skank..
ak psti fit mseh fit..
yeah!!go go fit!!
haha

Kina said...

klas sblh plak!!
farabi2..
hik3